15:00

Gräsö IF P99

Referat: Lohärads IF Blå - Gräsö IF P99

Vilket härligt väder. Kanske inte det trevligaste att spela i, eftersom det kanske var lite för varmt. Men med många hinkar runt plan och flera avbytare så var det bara att byta när man var trött.

Vi började inte matchen bra. Gräsö gjorde 0-1 redan i 4:e minuten på en hörna, vi var alldeles för passiva. Vi ska inte ta bort att det var en mycket bra hörna som gick nära mål, men vi måste få bort den. Vi spelade matchen bättre och bättre ju länge halvleken led, men sett över hela halvleken så vann Gräsö den spelmässigt.

I halvtid pratar vi mycket om att få ut bollarna på kanterna, för det hade inte fungerat alls i 1:a halvlek. Vi pratade också om att jobba som ett lag och tänka på att dutta för mycket med bollen, försök att få mera längd på passningarna.

Vi startar den 2:a halvleken bättre, och visar mera vilja.
I den 15:e minuten tar en taktisk timeout, allt för att få killarna att vila och dricka vatten. Det tog på kraftena att spela i strålande solsken.

I den 25:e minuten har vi inkast på högerkanten i höjd med deras straffområde. Ted kastar till Jocke som bara vänder sig om och skjuter. 1-1 på ett mycket snyggt skott. Skönt med 1 mål, det kändes rätt.
I den 26:e minuten tar Gräsö timeout. Vi bestämmer oss för att flytta upp Simon högst upp, med uppgiften att springa på allt. Vi hade saknat speed i anfallet innan idag.

Det visade sig vara ett bra drag. I den 28:e minuten kommer Jocke runt på höger kanten och lägger den snett bakåt, där står Simon och sätter den. Kanon killar. Har skrivit det förr, man är som sårbarast när man precis gjort ett mål, i anfallet efter gör Gräsö 2-2.

Sista 7-8:a minuterna var ett krigande mellan två lag som ville vinna. Ingen ville vika ned sig. Vi vsisade rätt inställning sista 20 minuterna och mycket hjärta. Det var riktigt kul att se.
Vi måste bli tuffare, allt för många viker sig i närkamperna. Där kan vi bli mycket bättre.

Idag nämner vi två killar lite extra.
- Rüdén, jätte kul att se dig tillbaka i målet. Han stod senast den 5 maj borta mot Sunnersta. Kul att se när Rüdén spelar så långt ut, det räddar oss flera gånger.
- Jeppe, som idag gör din klart bästa match för sedan han kom tidigare i år. Idag tog du hand om bollen och fördelade många bollar. Fortsätt så.

Vi är fortfarande obesegrade i Blås gruppen. Kanon bra killar!!
FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!!!!!!!!!!